Parvis de Biencourt

Le Sud-Ouest borough,
Montreal,  2019

The project is consisting in reshaping De Biencourt street in Le Sud-Ouest Borough and is part of the program for the implementation of pedestrian and shared use street launched by the City of Montreal in 2014. For the Parvis de Biencourt project, transitory measures were undertaken for two summers on the site, before a design competition was launched in 2017 in order to create a permanent project. Winner of the competition with the Collectif Escargo and co-designer of the project, Mousse is working on the completion of the project by coordinating the different contributors and stakeholders.

Award : Winner of the 2017 Multidisciplinary Design Competition

Credits
Design : Mousse Architecture de Paysage and Collectif Escargo
Civil engineering : Gravitaire
Shelter’s design : Rose Architecture

Parvis de Biencourt

The project is consisting in reshaping De Biencourt street in Le Sud-Ouest Borough and is part of the program for the implementation of pedestrian and shared use street launched by the City of Montreal in 2014. For the Parvis de Biencourt project, transitory measures were undertaken for two summers on the site, before a design competition was launched in 2017 in order to create a permanent project. Winner of the competition with the Collectif Escargo and co-designer of the project, Mousse is working on the completion of the project by coordinating the different contributors and stakeholders.

Award : Winner of the 2017 Multidisciplinary Design Competition

Le Sud-Ouest borough, Montreal,  2019

Credits
Design : Mousse Architecture de Paysage and Collectif Escargo
Civil engineering : Gravitaire
Shelter’s design : Rose Architecture

Parvis de Biencourt

Le Sud-Ouest borough,
Montreal,  2019

The project is consisting in reshaping De Biencourt street in Le Sud-Ouest Borough and is part of the program for the implementation of pedestrian and shared use street launched by the City of Montreal in 2014. For the Parvis de Biencourt project, transitory measures were undertaken for two summers on the site, before a design competition was launched in 2017 in order to create a permanent project. Winner of the competition with the Collectif Escargo and co-designer of the project, Mousse is working on the completion of the project by coordinating the different contributors and stakeholders.

Award : Winner of the 2017 Multidisciplinary Design Competition

Credits
Design : Mousse Architecture de Paysage and Collectif Escargo
Civil engineering : Gravitaire
Shelter’s design : Rose Architecture